Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

ROBBIE

Robbie je eden od 14-ih mladičev, ki so bili k nam sprejeti julija 2014 ob urejanju lokacije v Pečovniku pod Celjsko kočo. Večina jih je našla svoje domove, nekateri pa nanje še vedno čakajo. Tudi Robbie.

Iz majcene črne kepice s štrlečimi ušesi je zrasel velik, čudovit muc. Njegov kožušček je črn, a prepreden z belimi dlačicami, ki še poudarijo Robbiejev šarmanten videz. V ogromnem telesu pa se skriva nežna dušica sramežljivega cartljivca.
Robbie od nekdaj uživa v družbi mačjih sostanovalcev in pozornosti njemu znanih ljudi, ob obiskih neznancev pa se je do pred nekaj kratkim bliskovito izstrelil v svoj obrambni stolp – hiško na vrhu praskalnika. Tam je počakal, da morebitna nevarnost mine. Sedaj se Robbie skrije le še v izrednih okoliščinah in tudi ob obiskih neznancev običajno sproščeno leži na kateri od poličk in opazuje dogajanje. Kadar so okrog njega sami znani obrazi pa postane največji cartljivec. Zjutraj med prvimi priteče pod božajoče roke. Celo obrok mokre hrane redno žrtvuje za dodatne minute božanja in bucanja. Ko je čas za mokro hrano in se ostali mucki zaženejo v polne krožnike, se Robbie postavi na praskalnik in z nežnim mijavkanjem prosi za cartanje. Potrebno ga je prebožati in precmokati pa še malo božati ... Ko se božajočemu zazdi, da ga ima Robbie že dovolj in hoče naprej, črni lepotec hitro izproži tačko in božajočega potegne k sebi. Da se še malo pocartata. Poleg božanja Robbie obožuje valjanje po sveže nasutem pesku, takrat se spremeni v malega nosorogca in se razigrano prekopicava po wc-ju.

Dokler ne najdemo potrpežljivega naročja za previdnega mačjega velikana, nam lahko Mačji botri pomagate, da bomo peskoljubu zagotavljali njemu ljube peščene kopeli.

 



Nazaj