Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

HANNAH

HANNAHHANNAH 2HANNAH 3HANNAH 4 HANNAH

Spol: samička
Datum vnosa: 09.04.2015
Starost ob prihodu: 2 leti in 2 meseca

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Hannah je v našo oskrbo prišla julija 2014 kot nekajtedenski divji mladič. Med urejanjem lokacije prostoživečih mačk v Pečovniku pod Celjsko kočo smo tisto poletje zaradi potrebe po zmanjšanju števila mačk na lokaciji v oskrbo sprejeli kar štirinajst mladičev. Nekateri so bili prijazni, večina plašnih in nesocializiranih, vsi pa koščeni in močno zaparaziteni.

Hannah je bila ena izmed najbolj pihajočih divjih kepic, pred človeško roko se je skrivala, njena socializacija pa je trajala nekaj mesecev. Ko nam je končno uspelo in smo jo prepričali, da so človeške roke namenjene predvsem čohanju mačjih trebuščkov in glajenju mačjih kožuščkov, za srečno zgodbo pa je manjkal le še dom, je Hannah zbolela. Njena teža je strmo upadala, hrane se je izogibala in nekaj tednov hospitalizacije je bilo potrebnih, da si je opomogla.

Danes sme Hannah zaradi zadebeljenega črevesja jesti le dietno hrano (brez žit in le določene vrste mesa), redno pa dobiva tudi zdravila, ki spodbujajo njen apetit in ji omogočajo normalno življenje. Razen tega, da vsak drug dan vzame tabletko in omejenega jedilnika, je Hannah povsem običajna muca - radoživa, prijazna mačkonka z mehkim kožuščkom, ki ga z veseljem prepusti božajočim rokam ali krtačenju z njeno najljubšo krtačo. Rada se sonči na balkonu, obožuje igro s pernatimi igračkami, druženje z mačjimi prijatelji in cartanje. In le redko zamudi priložnost, da se vrže na hrbet in z nežnim mijavom zaprosi za vsaj nekaj minutk čohljanja njenega zadovoljnega pikastega trebuščka.


 

 



Nazaj