Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

AMELIE

Tretji januar 2016. Alkoholni mački so izhlapeli, novoletne zaobljube so še plesale po zraku, trgovine pa so končno zopet obratovale po ustaljenem delovnem času. Zgodaj popoldan smo prejeli klic izpred enega od trgovskih centrov – skrita pod nakupovalnimi vozički se je v kotu stiskala mlada muca. Do našega prihoda jo je najditeljica že ujela. Mala pisana kepa se je stiskala v njenem naročju. Premražena, umazana, podhranjena, lačna, bolna, prestrašena. Po prvem pregledu v zavetišču smo ugotovili, da je bila muca že obravnavana s strani drugega zavetišča, kjer so jo očitno ocenili kot prostoživečo muco, jo sterilizirali, ji odščipnili vrh ušesa in jo sredi zime postavili pred vrata.
Amelie je že prve dni v naši družbi pokazala veliko naklonjenost do ljudi, a njena priljudnost se je mešala s strahom. Bila je močno prehlajena, niti najmanj navdušena nad predpisanimi zdravili, od stresa ji je odpadala dlaka. Po opravljeni karanteni smo jo namestili v začasno skrbništvo, da bi se čim prej sprostila in privadila življenja v gospodinjstvu. Amelie pa je bila v družbi drugih muc tako sramežljiva in bojazljiva, da je dober teden dni preživela v repliki izolacijske kletke, ki smo jo s pomočjo odej zgradili kar pod klubsko mizico. A z vsakim dnem si je upala malo več in hitro spoznala, da ji ostale mačke ne predstavljajo nobene grožnje. Kmalu je postala nežna scartanka in glavna vzgojiteljica, saj je pod svoje okrilje vzela vsakega novodošlega mačjega mladiča. Najbolj ji je k srcu prirasla gusarka Pina, s katero po letu dni skupnega življenja predstavljata popoln in uigran mačji tandem.
Danes je Amelie zdrava, vitalna mucka. Sposobna je neverjetne elegance in preciznosti, ki ju izraža skozi natančne skoke, brez da bi podrla katerega od predmetov med katerimi pristane. Uživa kadar si ljudje vzamemo čas za božanje njenega svilnatega kožuščka, obožuje igro in mentoriranje ter friziranje mladih muckov. Nikoli ne zamudi pranja perila; takoj ko zasliši zapiranje vrat pralnega stroja prihiti, nakar pozorno spremlja odmerjanje pralnega praška in nadzira vrtenje bobna. Dolgo že čaka nekoga, ki bi bil povsem njen, nekoga ki bi znal ceniti njeno nežno predenje in brezpogojno predanost. Da čakanje ne bo preveč duhamorno Amelie išče botre, za katere bo predla med muckanjem na soncu in o njih mrnjavkala nadebudni mačji mladeži.


 



Nazaj