Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

COMET

COMETCOMET 2COMET 3COMET 4 COMET

Spol: samček
Datum vnosa: 02.04.2016
Starost ob prihodu: 2 leti in 10 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Usodo malega Cometa, njegovih sestric, bratca in mamice je na dan rojstva 18. 06. 2015 vzel v šapice mali žvižgač, pogumen (ali pa nepremišljen?) novorojeni muc, ki se je vročega poletnega dne znašel sredi prometnega in hrupnega trgovskega skladišča. Poskrbeli smo zanj, zvečer pa se odpravili iskat še njegovo mamico in morebitne sorojence. Našli smo jih, 5 malih muckov in njihovo prestrašeno mamo. Z nekaj truda smo uspeli vse spraviti na varno in kazalo je, da se je muckom nasmehnila sreča – bili so na varnem, stran od nevarnih viličarjev in nenehnega ropota, ob sebi so imeli ljubečo in skrbno mamo ter pozorne, božajoče človeške roke. Ko so začeli sami jesti, jim je bila na voljo kvalitetna hrana, ko je bilo potrebno smo jim zagotovili veterinarsko oskrbo. Šest malih nadebudnežev je pridno raslo in se krepilo, postali so navihani, razigrani, prijazni in priljudni mucki.

Srečne zgodbe zavetiških muc pa se ne napišejo do konca, dokler kosmatinci ne odrepkajo v svoj dom, z odgovornimi in predanimi skrbniki. Sestrici Corrina in Chiara sta hitro našli vsaka svoj kavč, po nekaj neuspešnih začetkih je takšnega z zvezdico dobila tudi mamica Cleo, po letu in pol pa se ji je na njem pridružila tudi nič več majhna Caroline. Žvižgaču Casperju žal ni uspelo in stiska šapice za svoja brata z druge strani nebesnega svoda.

V zavetišču pa na svoje ljudi še zmeraj čakata Casanova in Comet. Velika, postavna mucka, prava atleta med mački. Prijazna, igriva, s prelepimi zelenimi očmi in dooolgimi nogami, z veliko potrebe po gibanju in odločna, ko uveljavljata svojo voljo med drugimi mačkoni. Cometu se je sreča enkrat že bežno nasmehnila, odpeljal se je domov, a se po nekaj dneh tudi vrnil, ker ni bil dovolj »vzoren« muc. Tako zopet čaka, na nekoga, ki bo razumel, da mladi muci radi skačejo, da uživajo v igri in vragolijah. Na nekoga, ki bo imel zanj dovolj prostora – v stanovanju in v srcu. Dokler čaka pa upa da je kakšen prostorček zanj tudi v katerem izmed botrskih src. Malo večji prostorček no, saj je vendar velik muc. Pa saj so tudi srca botrov velika.

 

 



Nazaj