Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

GALA

GALAGALA 2 GALA

Spol: samička
Datum vnosa: 20.10.2016
Starost ob prihodu: 1 leto in pol

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Gala je bila julija 2016 najdena skrita v grmovju ob cesti. Majhna mucka z velikimi, zvedavimi očmi, takrat še polnimi bolečine. Kot toliko majhnih muc je po nepotrebnem spoznala, da avtomobili niso prijazne živali, s katerimi bi se lahko igrala. Da velikokrat sploh ne vidijo majhnih zvedavih muc in lahko srečanje z njimi pomeni tudi konec mačjega življenja. Tistega poletnega dne je Gala odkrila, da nima pregovornih devet mačjih življenj, temveč eno samo, krhko in negotovo, če je na milost in nemilost prepuščeno širnemu svetu.
A Gala je imela tudi neznansko srečo, srečanje z avtomobilom je preživela, poškodovan je bil "le" zadnji del njenega telesca. Repa nekaj časa sploh ni čutila, njegova konica je celo odpadla, sčasoma pa je začela čutiti preostanek repa in ga ni več lovila kot igračko. Postala je živahna, igriva mlada muca, zadržana do neznanega, a neznansko privržena poznanim ljudem. Marsikak pogled se je že ustavil na njenem sivem kožuščku, a je ob njeni vidni sramežljivosti odtaval dalje, k mucam, ki jih neznano ne plaši.
Gala je odrasla v drobno, nežno mačjo princesko, ki z veseljem priteče na božanje pod poznane roke, za katere se je že večkrat prepričala, da ji nočejo hudega. Nesreča ji je pustila nekaj posledic - repa med kakanjem včasih ne uspe umakniti in ji je potrebno malo pomagati pri njegovem čiščenju, sicer pa je zdrava, krasna muca, ki čaka na nekoga, ki ji bo dal dovolj časa, da bo spoznala, da mu sme zaupati. In bo z njim zadovoljno preživela preostanek življenja. Nenazadnje ima le eno.

 



Nazaj