Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

NASTA

NASTANASTA 2 NASTA

Spol: samička
Datum vnosa: 10.10.2017
Starost ob prihodu: 2,5 leti

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

31. 07. 2017 sta se Janja in Matija, dolgoletna predana prostovoljca Mačje hiše, zadovoljno namakala v reki Kolpi in uživala v prvih dneh dopusta, ko je zazvonil telefon: »Imamo mamo s petimi, pa jih nimamo kam dat. Bi jih morda lahko vidva namestila?«
In že sta drvela proti Ljubljani. Pričakala ju je ljubka, še zelo mlada mamica in njenih 5, mesec dni starih mladičkov, ki so bili zelo različnih velikosti. Najmanjši so bili majhni in šibki, kot bi bili pred kratkim koteni, saj niso bili dovolj močni, da bi se pririnili do seskov. Mamica je bila še v slabšem stanju kot mladiči. Vsak gram je prenesla v mleko, sama pa je, brez ustrezne hrane, hirala. Poleg tega je imela močno poškodovano eno oko, v njem je bila luknjica iz katere je iztekala kri. Nanj tudi ni več videla.
Po osnovni veterinarski oskrbi, se je muca pri skrbnikih končno pošteno najedla in odpočila. Kljub ubogemu stanju pa je bila nadvse predana mamica. Ves čas je skrbela za svoje otroke, jih umivala in – štela. Ker je bila predvsem najmanjša punčka Puki zelo shirana in na robu preživetja, jo je skrbnica dodatno hranila po steklenički. In vsakič, ko jo je vzela v roke, je mama Nasta zaskrbljeno prišla preveriti, če je vse v redu.
Sčasoma je zaskrbljenost izginila, ob dvojni predani skrbi so mladički zrasli in postopoma odšli v svoje nove domove. Tudi mamica si je lepo opomogla. Iz suhe, shirane, podhranjene revice se je prelevila v prikupno, malce okroglo mlado muco. Oko, ki ji je nagajalo, je bilo veterinarsko odstranjeno, po čemer se je počutila še veliko bolje. Tako sedaj že nekaj časa čaka, da bo nekdo opazil tudi njo. Da jo bo, čeprav sprva malce plašno in nezaupljivo, čeprav brez enega očesa, močno vzljubil in vzel k sebi domov za vedno.
Do tega srečnega dne živi pri ljubečih skrbnikih, ki skupaj z Mačjo hišo in vami, ki vam je mar, skrbimo, da ji ni težko čakati na pravi dom.
 



Nazaj