Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Tarja

TarjaTarja 2Tarja 3 Tarja

Spol: samička
Datum vnosa: 11.10.2017
Starost ob prihodu: 7 let

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Tarjo smo prvič opazili v začetku maja 2017, ko se je vsa drobna pojavila v Borovnici. Nekaj dni, nekaj hrane in živolovka so bili potrebni, da smo muco uspeli spraviti na varno. Pregled pri veterinarju je pokazal, da ne gre za mladiča, pač pa suho in shirano odraslo muco z zavozlano dlako in množico zdravstvenih težav: s hudim dalj časa nezdravljenim vnetjem ušes, začetno stopnjo ledvične odpovedi in vnetjem sečil. Morda so bile ravno zdravstvene težave in strah pred veterinarskimi stroški razlog, zaradi katerega se je odrasla muca znašla naenkrat na cesti? No, mi je na cesto in tudi kam drugam nismo dali, pač pa smo se skupaj s Tarjo pogumno spoprijeli z njenimi težavami. Kar nekaj smo jih že odpravili, težave z ledvicami pa so ostale in ostale so občasne težave z ravnotežjem kot posledica vnetja ušes.

Je pa Tarja sčasoma uspešno pridobila na teži, se sprostila in pokazala ves svoj mačji značaj. Izkazalo se je, da ni le lepotica, pač pa tudi zahtevna mačja dama, ki pozornosti skrbnice ni pripravljena deliti z drugimi mački in želi biti edina mačja razvajenka pri hiši. Pokazalo se je tudi, da se zelo rada crklja, se stiska in prede, zna pa tudi ugrizniti, kadar ji kaj ni všeč. Prava Mačka s Karakterjem, primerna za ljudi, ki imajo že nekaj izkušenj z mucami in ki imajo muce radi ravno zaradi njihove neodvisne in ponosne drže. Pa seveda za takšne, ki se ne bodo ustrašili njenih zdravstvenih težav in pri katerih bo želja po tem, da tej krasni muci zagotovijo lepa zrela leta, premagala zadržke in strahove. Si želimo preveč?

Ker ima Tarja tudi zelo fin in delikaten okus za hrano, se mačja lepotica priporoča botrom za pomoč, ki bi jo, če bi bilo po njenem, porabila v celoti za nabavo okusnih konzervic. Ker pa bo tudi malo po naše, bomo nekaj odrinili tudi za veterinarske in vse ostale stroške oskrbe. Samo prosimo, ne nas zatožit Tarji.


 



Nazaj