Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

ČUPA

ČUPAČUPA 2ČUPA 3ČUPA 4 ČUPA

Spol: samička
Datum vnosa: 17.10.2017
Starost ob prihodu: 7 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

"Odkrite strehe, podrta drevesa, toča, uničeni avtomobili ... Vreme Sloveniji ni prizaneslo!" Takšni so bili naslovi novic tistega prazničnega 25. 06. 2017, ko je v našo oskrbo prišla za vžigalnik velika komaj kotena mucica. Ležala je pred blokom v Kranju vsa premočena in podhlajena, še s popkovino. Huda nevihta je verjetno presenetila mačjo mamo med samim kotenjem ali pa je morda želela mucke prenesti na varnejše mesto in malo drobižko pri tem izgubila. Kakorkoli, malčica je imela veliko srečo, da jo je sploh kdo opazil in da je še pravočasno prejela pomoč.

Kar nekaj truda je bilo potrebnega, da je mala Čupica zrasla v veliko Čupo. A ves naš trud najverjetneje ne bi bil dovolj, če muca ne bi imela takšnega karakterja, kot ga ima. Takšnega trmastega, vztrajnega, samosvojega, takšnega pravega, ki ga mačjenorci še kako cenimo. 

Namesto da bi mijavkala, cvili. Mejo pri njej prestopiš hitro, kar jasno pove z renčanjem. Vodo pije samo izpod pipe, obred je treba izvesti xy na dan. Šelest česarkoli jo prebudi iz najbolj globokega sna, potem ji moraš v nedogled metati papirčke. Ker misli, da je pes, jih neumorno prinaša nazaj. Obvlada tudi hojo "poleg", še raje pa je pod nogami.To je Čupa, ki potrebuje dom.

Ker ni iz kategorije "fletna in prijetna", pač pa je le fletna, prijetna pa samo takrat, ko to njej paše, ga išče že nekaj časa. Dokler se ne najdejo tisti pravi, ki pri mačkah cenijo ravno njihovo neodvisnost, bi Čupa imela kakšnega botra. In ker botri pa vedo, kaj je prava mačka, smo prepričani, da ga (jih) bo tudi dobila.

Mala Čupica ob najdbi



Nazaj