Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

MAX

MAXMAX 2MAX 3MAX 4 MAX

Spol: samček
Datum vnosa: 17.12.2017
Starost ob prihodu: 10,5 let

Želiš postati moj boter?
Botri:
Nina, RIMSKE TOPLICE
Nataša, Škofja vas
Metka, Celje
Melissa, Starše
Tinkara, Borovnica
Jure, Šenčur
Žiga, Dolenja vas
Marko, Ljubljana
1 anonimen boter

Iz srca hvala!

Max je bil najden 9.11.2017 v Šentjurju v zelo slabem stanju. Garjast, shujšan, smrdljiv, z jezikom, ki mu je visel iz ust, ni bil prijeten ne očesu ne nosu. Šele po kopanju smo opazili, da je za neprijeten vonj kriv predvsem močen gnojen izcedek, ki se je stekal iz zajetne luknje na vratu. Muc je bil hospitaliziran, prejel je kompletno podporno terapijo, ob kastraciji mu je bil  odstranjen še edini zob, ki ga je takrat še imel. Vzorci v ustni votlini najdenih izrastkov so bili poslani na histološke preiskave, ki so pokazale, da izrastki niso rakasti.

Max se je po zdravljenju vrnil v začasno skrbništvo, kjer se je postopoma prelevil v pravega mačjega lepotca ter počasi spoznal, da je posodica s hrano vedno polna, četudi si jo deli z drugimi mucki. Mesece dolgo je negoval svoj kožušček, ob tem popolnoma zamenjal dlako ter se zredil za dva kilograma. Vzljubil je mačjo družbo, rad ima predvsem vse mladince,  ki jim služi kot termofor ter jih po svoje vzgaja. Rad se občasno poigra, najraje pa spi, kot se za šarmantnega mačjega gospoda njegovih let spodobi. Je pogumen muc, zelo pripaden svojemu človeku. Razen, kadar si ga ta dovoli odpeljati na veterinarski pregled. Teh res ne mara in ga pošteno razjezijo.

Max je izkušen in moder muc, ki uživa v prav vsakem dnevu, ki ga preživi na topli, varni in udobni postelji, brez stresa in nevarnosti, ki jih je bil deležen v prejšnjem življenju. Mi pa smo veseli in hvaležni, da smo ga našli še pravi čas in da mu lahko s pomočjo botrov nudimo vse tisto, česar prej ni bil deležen. 


 Nazaj