Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

LENI

LENILENI 2LENI 3LENI 4 LENI

Spol: samička
Datum vnosa: 20.04.2018
Starost ob prihodu: 7 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Oktobra 2017 smo v zavetišče sprejeli leglo petih mačjih malčkov. Umazani, podhranjeni sesni mladiči so ob skrbni negi dobro napredovali in ko je že kazalo, da so jo odnesli brez hujših zdravstvenih posledic, so se pri treh od njih pojavile nepričakovane nevrološke težave neznanega izvora. Pri dveh muckih so se težave kazale le kot rahla nestabilnost, ena mucka pa se je soočala z dosti večjimi problemi. Ob vsakem poskusu, da bi se postavila na tačke, ji jih je spodsekalo, sorojencev ni dohajala pri igri, zaradi nenadzorovanega tresenja z glavo je potrebovala pomoč pri hranjenju.

Sophie, Jack, Artur in Flip so hitro našli svoje domove, vanju so odšli v parih. Tudi Leni, mucka z najhujšimi nevrološkimi težavami, je iz tedna v teden napredovala, sčasoma je brez padca prehodila že nekaj metrov. Obetal se ji je čisto njen kavč, a se je po nekaj tednih izkazalo da je mala migica za potencialna posvojitelja in njuna mucka prevelik zalogaj.

Tako se je Leni marca 2018 vrnila v oskrbo zavetišča. Zaradi posebnih potreb smo jo namestili v eno izmed začasnih skrbništev. V nekaj dneh je osvojila prostor in se dovolj umirila, da se je število njenih padcev v novem okolju občutno zmanjšalo. Po letu dni v našem varstvu je Leni še vedno »posebna« mačka. Torej je povsem normalna mačka, kajti če vprašate nas, katera mačka pa ni »posebna«?

Leni se nikoli ne bo obnašala povsem enako kot večina drugih muc – ne more npr. skočiti na mizo ali hoditi po okenski polici. Kadar v igri vznemirjeno poskoči, pristane drugje kot je nameravala, saj je telo ne dohiteva vedno. Med hitrejšo hojo ali tekom občasno še zmeraj pade. Pri hranjenju potrebuje nekaj pomoči, saj najlažje je brikete iz roke, skodelico z mokro hrano pa ji je potrebno dvigniti na primerno višino, saj ob sklanjanju k tlom izgubi ravnotežje. Razen teh malenkosti je Leni priljudna, cartljiva, radovedna in živahna muca. Uživa v trenutkih, ki si jih človek vzame le zanjo, rada se igra z mačjimi družabniki in vedno znova izumlja načine na katere si olajša gibanje in doseže, kar želi.

Mogoče zaradi svoje izjemnosti nikoli ne bo posvojena, a to pravzaprav ni pomembno. Pomembno je, da živi v domu, kjer ji je omogočen napredek, kjer je dovolj mehkih posteljic, ki ublažijo morebitne padce in kjer je njena izjemnost prepoznana kot dar, ne kot ovira. Leni je vseeno, če je ta dom le začasen, v njem se počuti sprejeto in ljubljeno. V njem se počuti doma. Če bi nam želeli pomagati pri njeni oskrbi, vas z največjim veseljem sprejme za botra. Udobnih posteljic, slastnih obrokov in prijaznih misli se izjemne muce nikdar ne naveličajo.

 

 



Nazaj