Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Ante in Ceca

Ante in Ceca Ante in Ceca

Spol: samček, samička
Datum vnosa: 26.04.2019
Starost ob prihodu: 1 leto 9 mesecev

Želiš postati moj boter?
Botri:
Eva, Žirovnica
Alena, Ljubljana-Dobrunje
Andreja, Ljubljana
Ana, Volčja Draga
Livia, Celje
Lucija, Celje
Anže, Celje
Tamara, Frankfurt am Main

Iz srca hvala!

Dve odrasli prostoživeči mamici, nič kaj navdušeni nad ljudmi, smo oktobra 2017 ujeli, sterilizirali in vrnili nazaj v njihovo okolje v Gotovljah. Trem mladičem ene od njih pa smo želeli omogočiti življenja, boljša od tistih, ki jih živijo brezdomne muce, zato smo jih namestili v skrbništvo. Dobili so internacionalna imena Ante, Sven in Ceca, ter priložnost za lepše življenje. Sven, čigar ime diši po snegu s severa, je po petih mesecih dobil svoj dom, po jugu dišeča Ante in Ceca ga še čakata. 

Oba mucka sta ostala nekoliko plašna in sramežljiva. Rada imata znane ljudi, njim se popolnoma prepustita, uživata v božanju in crkljanju. Pred neznanimi pa se raje skrijeta v varno zavetje praskalnika. In ker so posvojitelji praviloma neznani, se seveda skrijeta tudi pred njimi. Zato zanju iščemo potrpežljive, takšne, ki bi uživali v postopnem pridobivanju zaupanja dveh super muckov. Takšna namreč sta - super. Mirna, nekonfliktna, prijazna, navezana drug na drugega. Premoreta tudi posebne spretnosti: Ante je strokovnjak v odpiranju predalov, Ceca se pohvali z manj zaželeno veščino - rada grizlja kable. Najbolj ji teknejo tisti od polnilcev mobitelov, zato se ti v skrbništvu napajajo z energijo na njej nedostopnih mestih.

Da bosta oba grizljala kaj bolj mucam primernega, prosimo za pomoč mačje botre. Ante bi botrske eurčke porabil za Almo Nature tunine konzervice, saj druge mokre hrane ne papca. Ceca mu tudi v tem sledi, a ni tako zelo striktna in jo občasno premami tudi kakšen drugačen okus konzervic. Oba pa seveda potrebujeta tudi vse ostalo, kar potrebujejo mucki, ki smo jim obljubili lepše življenje. Ker mi obljube držimo, saj nam to omogočate zlati mačji botri.

Ante

Ceca

 



Nazaj