Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Elza

Elza Elza

Spol: samička
Datum vnosa: 13.06.2019
Starost ob prihodu: 3 leta in 9 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Polnih pet mesecev je po sprejemu v decembru 2018 preživela Elza na veterini. Najprej ji je bilo potrebno z operacijo sanirati zlomljeno čeljust, počakati, da se zaceli zlomljena medenica, ji pozdraviti močen prehlad, odstraniti zlomljen zob in jo tudi sicer spraviti k sebi. Ko je bilo našteto porihtano, so se pojavile nove težave, ki so podaljšale njeno bivanje na kliniki. Zatekli so ji sklepi in pokazalo se je, da Fiv plus ni dovolj, pač pa ima poleg tega ne posebno pomembnega pluska tudi imunsko pogojen artritis.

V času bivanja na veterini je Elza postala Lucianova prijateljica in sodelavka, zaradi njenega zlatega značaja pa so jo imeli radi tudi obiskovalci in zaposleni. Ko je konec maja 2019 veterino zamenjala za njej mnogo prijaznejše bivanje pri skrbnici, so jo tja spremljala tudi pisna navodila veterinarke o terapiji, z nič kaj profesionalnim pripisom "Elza is in my heart!". Tako pač je, če delaš s srcem in če imaš opraviti z muco, kot je Elza.

Ni trajalo dolgo, pa je Elza zlezla tudi v srček skrbice. Čeprav ima zaradi manjkajočega zoba včasih en tak simpatično  pobalinski izraz na obrazu, je namreč prijazna muca, ki ne zleze le v naročje, pač pa naravnost v srce. Sploh, ko človeka tako milo pogleda s svojimi čudovitimi zelenimi očmi. Tabletka na dan, ki jo čisto pridno poje in prehranski dodatek, potresen po hrani, je vse, po čemer se skrb za Elzo razlikuje od skrbi za katero drugo muco. S časom morda niti tega ne bo potrebovala. Potrebuje pa že sedaj botre in potrebovala bi dom, zato upamo, da bo kmalu še kdo ugotovil "Elza is in my heart!".



Nazaj