Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Piki

Piki Piki

Spol: samček
Datum vnosa: 27.12.2019
Starost ob prihodu: 8 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

"Piki, kje imaš repek?" Tako ga včasih malo podražimo, tega našega frajerčka mačjega. Pa nam ne zameri, saj dobro ve, da ga imamo radi točno takšnega, kakršen je, brezrepo popoln.

Piki je bil najden junija 2019 na avtocesti, z repkom, do živega oguljenim vse do ritke. Kako bo z odvajanjem po amputaciji, kako z gibanjem, kako s socializacijo, kam z njim, če ne bo sprejel ljudi...? S takšnimi skrbmi smo se ubadali ob takrat šele tri mesece starem nadvse simpatičnem mucku. Ja, on je bil nam ljub od prvega trenutka, a ljubezen še zdaleč ni bila obojestranska. 

Piki je na nas najprej samo pihal, skupaj z okrevanjem po amputaciji pa je postajal tudi vse bolj pogumen in vse bolj hud. Debele rokavice so bile tiste, ki so nas reševale pred njegovo jezo, ko smo skrbeli zanj in mu oskrbovali rano. Ko je okreval in se je izkazalo, da mu razen brezrepe ritke ne bodo ostale nobene druge posledice poškodb, smo bili postavljeni pred odločitev. Kam s tem hudim muckom? V sobo med druge muce, kjer se bo skrival pred nami in ga skorajda ne bomo videli in nikoli več prijeli? Ker ga na avtocesto pač nismo mogli vrniti, smo poskusili. In ponovno ugotovili, da pri muckih velja le eno pravilo - tisto, da pravil ni.

Piki je ob prihodu v sobo pozabil, da mora biti hud. Vidno se je razveselil mačjih prijateljev, v njihovi družbi uživa, je zadovoljen in po mačje srečen. Pred nami ne beži, se ne skriva, tudi obiski ga zanimajo, tudi pred otroci se ne skrije. Naredil se je v čudovitega mucka, ki ga sicer božanje še ne zanima kaj posebno, a je drugače tako zelo simpatičen in ljubek, da bi to moralo zadostovati za en super dom. V njem obvezno potrebuje mačjo družbo. In ljudi, ki vedo, da se popolnost vedno skriva v na videz nepopolnem. 

Piki ob najdbi.

Hud mali Piki.

 

 

 



Nazaj