Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Sneži

Sneži Sneži

Spol: samička
Datum vnosa: 12.05.2020
Starost ob prihodu: 1 leto in 11 mesecev

Želiš postati moj boter?
Botri:
Sonja, Bresternica
Maša, Ljubljana
Franc, Velenje
Meta, Ajdovscina
Mojca, Grosuplje
Klara, Ljubljana
Lucija, Ljubljana
1 anonimen boter

Iz srca hvala!

Začetek septembra 2019 smo sprejeli ubogo utrujeno in shirano mucko, belo kepo bede in trpljenja. Mlada, dobro leto stara reva, je tehtala manj kot dva kilograma, iz ritke ji je nekontrolirano iztekala črna smrdljiva voda, pomešana s travo, ki je bila najbrž že lep čas njena edina hrana. Natančen pregled je pokazal, da ima muca staro, že zaraslo zelo resno poškodbo medenice. Čudež je bil, da ji je s tovrstno poškodbo brez pomoči sploh uspelo preživeti. Hkrati pa bi bil tudi čudež, če bi se ji po tolikšnem času še dalo pomagati.

V zavetišču smo etično zavezani k smotrni porabi sredstev, ki so vedno omejena. Si smemo privoščiti, da znesek, ki bi zadoščal za sterilizacijo, kastracijo in osnovno oskrbo nekaj desetin muc, namenimo za operacijo ene same? Operacijo v tujini, ker pri nas ni veterinarja, ki bi jo bil pripravljen izvesti? Operacijo, ki je tako zahtevna, da je vprašljivo, če jo bo muca preživela, zagotovil za uspešnost pa ni? 

Odločitev ni bila lahko, a glede na to, da je Sneži danes še vedno z nami, je jasno, kako smo se odločili. Dali smo ji možnost.

Sneži je poseg preživela, po njem dobro okrevala, izboljšala hojo z vajami za krepitev mišic nog, prebava se ji je uredila do te mere, da lahko živi povsem normalno. Občasno ji še vedno ponagaja driska, takrat potrebuje zdravilo. Drugih težav nima. Je prijazna, razigrana muca, včasih malo tečna do mačjih novincev, rada papa, se igra, boža in crklja. Vprašanje, če smo se odločili prav, pa se je zapisalo med tista, ki odgovora sploh ne potrebujejo. Če pa že, je pa ta jasen kot so jasne s sončkom obsijane očke naše Sneži.

Sneži danes

Sneži, kmalu po sprejemu, septembra 2019Nazaj