Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Neva

Neva Neva

Spol: samička
Datum vnosa: 13.05.2020
Starost ob prihodu: 4 leta

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Maja 2018 smo sprejeli shujšano, dehidrirano muco, ki je bila po celotnem trebuščku in prsih, spodnjih delih tačk in dobršnem delu hrbta popolnoma brez dlake. Takšna se je potikala med bloki v Celju, ljudje pa so jo podili stran, metali vanjo vsemogoče in se ji zavoljo njenega videza in strahu pred boleznimi na široko izogibali. Ko zaradi shiranosti tudi bežati ni več mogla, se je vendarle našel nekdo, ki nas je poklical. Ubogo mačje bitje smo sprejeli k nam, prebivalci blokovskega naselja pa so si lahko oddahnili, saj so se končno uspeli znebiti "garjaste golazni".

Muca je potrebovala kar nekaj mesecev oskrbe in zdravil, da si je opomogla in da ji je ponovno zrasla dlaka. Pa tudi, da je pozabila na ljudi, ki se na mile prošnje za pomoč odzovejo z gnusom in grožnjami. Ker pri nas takšnih ni, je muca vendarle spet začela zaupati, v začasnem domu, kjer biva z dvema bivšima mačjehišarkama, pa se je popolnoma sprostila.

​Neva, oziroma ljubkovalno Nevica, je med mucami, s katerimi živi, najbolj pametna, zgovorna in zabavna. Na zalogi ima ogromno tem, ki jih vsakodnevno obdela. Od mjav do mijaaavmijav, vse pove. Izbira si najboljše kraje za počitek, škatle so (kot se za vsako pravo mačko spodobi) boljše ležišče od vsakega praskalnika. Kavč? Meh, ok. Naslonjalo od kavča? Odlično! Z ostalimi mački nima težav, ker je velik flegmatik. Če se pripravlja prepir, se Nevica umakne. Ima pa Nevica še vedno občasne težave s kožo, oziroma alergijami. Ko si že vsi oddahnemo, da jo je minilo in je zdrava super muca, jo ponovno udari ob najbolj neprimernih trenutkih. Redno imamo z njo borbe, da poje zdravila, ker jih (pametna, kot je) drži v gobčku tudi do pol ure preden jih izpljune nekje, kjer jih ne najdemo do naslednjega dne. Afna. 

Pri nas dobi Nevica toliko ljubezni, da smo manjko od nekoč že davno pokrili in daleč presegli. Verjamemo pa tudi, da jo bo velik del deležna tudi od svojih botrov.

Neva danes

 Neva ob sprejemu



Nazaj