Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Frida

Frida Frida

Spol: samička
Datum vnosa: 23.01.2021
Starost ob prihodu: 9 let

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Frida je nekoč že imela svoje ljudi, ki pa so jo »pozabili« na eni od kmetij. Tudi sicer niso kaj prida skrbeli zanjo. Sterilizirali so jo šele na našo pobudo, njeni zadnji mladiči so iskali in našli domove pod našim okriljem. Ko je prišla k nam februarja 2020 tudi Frida, je imela kar nekaj zdravstvenih težav, načeto zobovje in dodaten (FIV) plus.

V zavetišču se je drugih muc bala, nepremična je čepela na svojem prostorčku, razveselile so jo le polne posodice. Na srečo se je zanjo našlo začasno skrbništvo, v katerem kraljuje kot mačja edinka, kar si zanjo želimo tudi v novem domu.

V skrbništu se je v prvih tednih zdrznila in tudi skrila ob hitrih gibih, korakih, bala se je glasnega govora, hrupa. Sčasoma se je navadila in stvari, ki so jo nekoč pognale v beg  (npr. zvok pralnega stroja ali paličnega mešalnika) sedaj več ne opazi. Enako je pri stikih z ljudmi, le da te potem, ko jih sprejme za svoje, še kako opazi. Svojemu človeku najraje zleze na prsni koš, če pa ta ni na voljo, lahko tudi na hrbet. Zelo rada daje močne »bučke« in »dela zvezdice«, ob tem pa glasno in neumorno prede.

Frida je prijazna, nezahtevna in mirna odrasla muca. Za svoje zdravje dobro skrbi, saj ima vsako jutro na programu najprej jutranjo telovadbo, med katero se s tekom iz sobe v sobo dobro razmiga. Potem si privošči krtačenje, potem pa se z veseljem zlekne in mirno prespi ves "delovnik", dokler ni čas za kosilo. Ob večerih pa ji najbolj paše razgibavanje z vezalkami.

Verjetno je bila v prejšnjem življenju pes, saj razume kar nekaj »ukazov« (»pridi k meni«, »gremoajo«, »malo počakaj«, »ne« in še kaj). Seveda zna tudi perfektno uporabljati mačji WC in prav tako praskalnik, kavč pa pridno pusti pri miru. Rada dobro papa, čeprav ji manjka nekaj zob veselo hrusta brikete, ne brani pa se niti kuhanega ali pečenega piščančka, rib in konzervic. Frida je, kar se hrane tiče, res prava gurmanka.


Če strnemo: Frida je krasna, nežna muca, »za vzet in imet«. Zanjo iščemo miren dom z razumevajočimi ljudmi, v katerem bo edina muca. Dokler ga ne najdemo, pa bo Frida vesela tudi ljudi "na daljavo« - mačjih botrov, ki bodo navijali zanjo med jutranjimi športnimi minutami, se sami pri sebi nasmehnili ob misli na moč njenega buca in poskrbeli za kakšen dodaten gurmanski užitek.



Nazaj