Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Loki

Loki Loki

Spol: samček
Datum vnosa: 27.04.2021
Starost ob prihodu: 2 leti

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Loki je bil k nam sprejet januarja 2021 po posredovanju prostovoljk lokalnega društva za zaščito živali. Punce so opazile, da ima muc težave z vidom, zato je bil v zunanjem okolju nebogljen. 

Pregled je pokazal okvaro obeh očes, najverjetneje kot posledico nezdravljenega herpes virusa. Na enem očesu so vidne samo sence in nanj še zmeraj vidi. Drugo oko je bilo močneje poškodovano, sčasoma nanj ni več videl in ga je zelo bolelo, zato je bilo odstranjeno. Tako je Loki postal enooki piratek.

Srček je bil zaradi bolečin v bolj prizadetem očesu sprva precej nezaupljiv, a se nas je kljub temu že pred operacijo navadil. Po njej pa je postal še bolj sproščen in prijazen. V novih situacijah in ob neznanih ljudeh je sprva še zmeraj sramežljiv, ko se privadi sprememb pa postane cartljiv in radoveden. Do drugih muc je prijazen, nagajiv, včasih tudi malo predrzen, ko jih izziva k igri.

Obožuje visečko na praskalniku, rad jo zasede kot gusarsko ladjo, nas tam počaka in se ves ponosen preda božanju in česanju.  Upamo, da bo tega kmalu deležen v lastnem domu, do takrat pa bomo hvaležni vsem botrom, ki boste gusarčka Lokija božali na daljavo.
 



Nazaj