Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Barney

Barney Barney

Spol: samček
Datum vnosa: 24.03.2022
Starost ob prihodu: 2 leti

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Junija 2020 smo bili obveščeni o nikogaršnjih mucah, ki so iskale hrano in zavetje v Zabukovici. Ob prihodu na lokacijo nas je prva pozdravila Bonita. Suhcena, drobna, na prvi pogled še mladič. »Pa saj to je lastniška muca,« je bila prva misel terenske ekipe. Muca je imela okrog vratu namreč ovratnico – tako je bilo vsaj videti od daleč. Ko smo se ji približali, se je izkazalo, da ima vrat na debelo povit s širokim lepilnim trakom. Ko smo ga odstranili, so se pod njim prikazale površinske, a še sveže rane. Verjetno si jih je Bonita zadala kar sama, ko se je s praskanjem želela rešiti srbeža, ki so ji ga povzročale ušesne garje in klopi. Za njo sta previdno prikukala še njena mladička. Prehlajena, z zagnojenimi očkami, tudi sama polna parazitov. Billy, kot smo pozneje poimenovali tigrasto-belega fantka, se je skril pod omarico, kjer smo ga zlahka dosegli, kapučinasti bratec Barney je bil bolj zvit in se je pred neznanci zatekel v kot, poln krame. Po nekaj minutah iskanja in prekladanja raznorazne šare je bil tudi Barney na varnem v transporterju.

Sledi znana zgodba – mucki so bili veterinarsko pregledani in oskrbljeni – rešeni parazitov, cepljeni (mačja kuga je tiste junijske dni na široko kazala svoje ostre zobe in kosila po življenjih necepljenih muckov), testirani na levkozo in mačji aids, Bonita sterilizirana, njena fanta kastrirana. Nekaj časa je trajalo, da smo pozdravili prehlajene učke in uredili prebavo, pa da so se suhceni mucki zaoblili in je slabo, scufano dlako zamenjal svilen, bleščeč kožušček.

Naslednji odstavek bi moral govoriti o novem domu, a je svojega, takšnega super-duper, do sedaj našla le mamica. Bučmana Billy in Barney nanj še čakata. Prijazna, ravno prav igriva fanta, ki bi bila zelo vesela skupnega kavča, na, pardon, pod katerim bi drug drugega bodrila v prvih dneh po posvojitvi. Mucka sta pač prava vaška kerlca – sprva rahlo sramežljiva in negotova. Sramežljivost pri Barneyu tisti, ki ga bolje poznamo, včasih prav pogrešamo, sploh kadar katerega od njegovih cimrov čaka zdravstvena oskrba in se Barney z največjim veseljem prelevi v medicinskega brata – spretno zdribla tableto, bucne v brizgo ali izmakne termometer. Želimo si, da bi Barney s svojimi spretnostmi čim prej razveseljeval čisto svoje ljudi, najprej izpod, prav kmalu pa gotovo tudi na svojem kavču. Dokler je prvi pribočnik zavetiške veterinarske ekipe, pa bo vesel botrske podpore. Obljublja, da bo dobre misli in priboljške delil tudi s svojim najljubšejšim bratom Billyjem.



Nazaj