Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Sonček

Sonček Sonček

Spol: samček
Datum vnosa: 21.08.2022
Starost ob prihodu: 13 let

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Sonček je bil skupaj z Luno v zavetišče oddan konec januarja 2022. Plašen, nekooperativen, katastrofalno stanje v ustih je napovedovalo možnost raka. Globoko smo vdihnili in začeli stopati korak za korakom. Po obsežnem zobnem posegu in nekajtedenskem okrevanju se je izkazalo, da je muc potreboval le obisk pri zobozdravniku, tkivo ni bilo rakavo.

Večji izziv kot zdravstveno stanje je predstavljala muckova desenzibilizacija. Sonček se je mesece dolgo skrival. Pa ne za oblaki. Pred nami je iskal varne kotičke na višini, ob približevanju je zapihal s široko odprtim gobčkom in pobegnil še dlje. Nismo silili vanj, pustili smo mu čas, da v nas prepozna še kaj drugega kot nevarnost. Z Luno sta bila prav posrečen par – ona drobna, nežna, ko se je sprostila, vsa cartljiva; on ogromen, vedno na preži in zmeraj pripravljen zarjoveti na nas. Kot Sonček in Luna. Kakšne posebne navezanosti med njima ni bilo, Luna je kaj hitro postala Adijeva simpatija, Sonček pa je zaveznika našel v še enem velikanu svojih let – Linotu.

Potem pa se je, kakor bi se zgodilo čez noč, Sonček sprostil. Kar naenkrat se ni več skrival, ampak sedel tik ob nas in se z veseljem predajal božanju. Ko si ga je enkrat zaželel, se ga ni mogel nasititi. Tu in tam se še ove in se potegne nazaj, narahlo zapiha in gre svojo pot. Večinoma pa ta orjak uživa v cartanju in pozornosti.

Luna je že dobila novo priložnost, s čisto svojimi ljudmi. Verjamemo, da si jo zasluži tudi njen nekdanji cimer. Dokler čakamo na nekoga, ki mu bo potrpežljivo odškrnil vrata svojega doma in srca, pa bomo mucku skupaj z njegovimi botri vsak dan znova dokazali, da za vsako temo posije Sonček. 



Nazaj