Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Marie

Marie Marie

Spol: samička
Datum vnosa: 01.11.2022
Starost ob prihodu: 11 let

Želiš postati moj boter?
Botri:
Brina, Ljubljana

Iz srca hvala!

Marie je prečudovita stara mačja gospa, ki igra po svojih pravilih.

Med botrske mucke bi jo lahko dodali kar takoj ob najdbi, a smo se več kot eno leto skoraj vsakodnevno spraševali, koliko dni sploh še ima pred sabo. Lepotica pa z vsakim mesecem podira nove rekorde.

Najdena je bila marca 2021, zapuščena v jarku sredi ničesar, v izredno slabem stanju. Z ogromnim odprtim ognojkom na eni strani obraza (rana je bila globoka do kosti!), zelo umazana, shujšana in zavozlana. Na naše presenečenje so se rane na licu zacelile v nekaj dneh, začele pa so se težave s hudim prehladom in oteženim dihanjem. Tako smo neko nedeljo kmalu po sprejemu Marie urgentno odpeljali na veterino. Veterinarka je ugotovila, da so leta preskromne oskrbe privedla do kroničnega obolenja pljuč, ki žal ni ozdravljivo. Sama sreča je bila, da se je po hudi dihalni stiski odzvala na visoke doze zdravil tudi po tem, ko smo že mislili, da nam ne bo več uspelo. Njeno stanje je trenutno stabilno, vendar zelo resno. Terapija, ki jo dobiva, je za njo življenjskega pomena - že en dan brez zdravil bi lahko za Marie pomenil smrt. Na našo in njeno srečo se je zanjo zavzela veterinarka, ki ji je pred meseci urgentno pomagala in jo je namestila v začasno skrbništvo kar pri sebi doma. Tako ima vsak dan na voljo popolno oskrbo, saj njen protokol zdravljenja ves čas prilagajamo (dodajamo antibiotike, kadar pride do sekundarne bakterijske infekcije pljuč ipd.), da lahko nadaljuje s podiranjem rekordov kljub slabim začetnim prognozam.

Marie se ne zmeni za težave. Ves svoj čas hvaležno izkoristi za crkljanje, papico in materinsko skrb (v začasnem skrbništvu je "posvojila" mlajšo muco s cerebralno hipoplazijo, ki jo ves čas pridno neguje). Ni pomembno, koga od muckov pokličejo začasni skrbniki, Marie vsako besedo prevede v svoje ime in takoj skoči v naročje. Je izredno mila in cartljiva muca. Občasno se tudi razigra in pogrize s svojo brezzobo (kot se za staro gospo spodobi) dlesnijo oz. kakšnemu mačjemu sostanovalcu nameni vzgojno klofuto.

Koliko mesecev, tednov ali dni je še pred njo, ne vemo. Smo pa prepričani, da bo tudi s pomočjo botrov uživala v vsakem trenutku. Mi ji bomo še naprej zagotavljali vso nego, ki jo potrebuje, da bo imela kvalitetno "penzijo", ki si jo več kot zasluži :).

 



Nazaj