Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Riva

Riva Riva

Spol: samička
Datum vnosa: 06.03.2023
Starost ob prihodu: 1 letoin 9 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Riva je prišla k nam avgusta 2021. Bila je še mladič, stara dva meseca in močno prehlajena. Na testiranju za mačjo levkozo se je pokazal zelo neželeni plusek preveč. Ker je pri tako malih mucah možno, da virus še izločijo, smo jo dva meseca imeli v posebnem prostoru in jo nato ponovno testirali. Žal se je izkazalo, da pozitivni test na levkozo ostaja in s tem se je mala Riva pridružila prijateljem, ki tudi nosijo ta nesrečni plus.

V obdobju odraščanja je imela Riva kar nekaj zdravstvenih težav, zdaj pa je zrasla v zdravo mlado muco. A čeprav je že odrasla, je še vedno živahna kot neugnan mladič. Res je prava mala petardica. Povsod jo je dosti, neumorno se igra in prav nadležno k igri vabi tudi starejše muce s katerimi živi. Bolj umirjenim mucam je pogosto prav odveč in večkrat dobi kakšno vzgojno. No, Rive to prav nič ne moti in sploh se je nič ne »prime«. Veselo divja dalje.

To bi sicer lahko počela tudi kje drugje, na primer v lastnem domu. A ker teh ni ravno na pretek, sploh za levkozice, bo pač še naprej zabavala svoje cimre v skrbništvu. Želimo si, da bi tudi njene botre zabavala misel na to živahno pisano muco, ki se ne zmeni za diagnoze in predsodke, pač pa uživa življenje kolikor se le da.  



Nazaj