Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Snežka

Snežka Snežka

Spol: samička
Datum vnosa: 17.05.2023
Starost ob prihodu: 14 let

Želiš postati moj boter?
Botri:
Valentina, Sežana
Manuela, Koper
Saša, Ljubljana
Aleksandra, Ljubljana
Petra, Ljubljana Polje
Lea, Grosuplje
Teresa, Ljubljana
Anja, Beltinci

Iz srca hvala!

Vedno smo mislili, da gre tale naša zavetiška dejavnost nekako tako: mi začasno namestimo brezdomno mačko, jo tako in drugače oskrbimo, nekdo si jo zaželi za svojo in polnoleten, priseben, z vsem seznanjen pri polni zavesti podpiše pogodbo in mačko odpelje v svoj dom. In pika.

Ampak ne. Očitno imamo tudi oddelek za izposojo mačk. In potem gre zgodba malo drugače: oni pridejo, vzamejo za nekaj časa domov in, ko se naveličajo, vrnejo na naš oddelek za izposojo.

Snežka je bila botrska že pred izposojo. Njena prva botrska zgodba je šla takole:

"Snežka je bila najdena še s štirimi bratci in sestricami julija 2009.
Je mucka prijetno zaobljene postave, s čudovito gosto svileno dlako, ki kar vabi k božanju. A Snežka se božati ne pusti kar vsakemu, njeno naklonjenost si je potrebno pridobiti. Ko pa ima enkrat človeka rada, se mu hitro ovije okoli nog (in srca), ga čuva ponoči med spanjem in po potrebi tudi umije. Čaka na nekoga, ki si bo želel pridobiti naklonjenost te zadržane mačje lepotice."

Na izposojo je odšla leta 2014, stara 5 let. Vrnila se je avgusta 2022 stara 13 let. Vrnitev je prestala relativno OK, spremenjene življenjske razmere (!) je niso ubile. Ni več tako okrogla, kot je bila in tudi zobki so bili potrebni velikega posega. Drugače pa mislimo, da bi brez večjih težav prenesla tudi še kakšno takšno spremembo, če bi jo le kdo hotel posvojiti na tisti čisto zgoraj opisan način. (Izposojevalci naj se nje in vseh nas ognejo v res širokem loku!) V tisti čisto najožji krog zaupanja pa srčno vabimo vas, dragi botri, da ji ponovno priskočite na pomoč in izkažete svojo naklonjenost.
 



Nazaj