Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Pravila in pogosta vprašanja

 • Kako postanem mačji boter?

Preprosto.

Oglejte si muce, ki iščejo botra. Izberite muco in ob njenem imenu kliknite Želiš postati moj boter? Izpolnite in pošljite Dogovor o posvojitvi na daljavo. Na svoj elektronski naslov boste prejeli sporočilo o sklenjenem botrstvu. Potem pa vsak mesec sproti nakazujete izbrani znesek.

Po prejemu vaših podatkov bomo smatrali, da se vaših nakazil lahko nadejamo do prekinitve dogovora z vaše strani.

 • Ne morem se odločiti za eno muco. Kaj storiti?

Med Mucami, ki iščejo botra je tudi naš Čombe, ki je pokrovitelj vseh naših muckov. Če se ne morete odločiti za enega muca, postanite njegov boter. Čombe vam obljublja, da bo vaš denar pošteno razdelil tistim, ki ga v danem trenutku najbolj potrebujejo.

Posvojite pa lahko tudi Bubije, s čemer nam pomagate pri oskrbi mačjih dudarjev in mladičev ali pa Pozitivčke, FeLV (mačja levkoza) in/ali FIV (mačji aids) pozitivne muce brez kliničnih znakov bolezni.

 • Kako prekiniti dogovor o posvojitvi na daljavo?

Če boste želeli prekiniti dogovor, nam z elektronskega naslova, ki ste ga navedli ob izpolnitvi Dogovora o posvojitvi na daljavo, pošljite elektronsko sporočilo, v katerem navedite, da odstopate od dogovora.

V primeru, da vaših prispevkov za botrovanje ne bomo prejemali, si pridržujemo pravico, da vaše botrovanje prekinemo brez opozorila.

 • Kaj dobi boter v zameno za svojo donacijo?

Botrom se bodo njihovi mucki ob različnih priložnostih oglasili z novicami. 

Ime in kraj bivanja botra bo naveden ob imenu muca na spletni strani (razen v primeru, ko želi boter ostati anonimen).

V primeru, da se bo za posvojitev na daljavo odločilo podjetje, lahko objavimo tudi povezavo na vašo spletno stran.

Botri lahko postanete tudi član kluba Super Čombe. Članstvo v klubu vam ne prinaša nobene obveznosti, imate pa kot član ugodne pogoje pri nakupih v naši spletni trgovini Super Čombe. Za ureditev članstva nam po registraciji v spletni trgovini pišite na trgovina@supercombe.si.

 • Za kaj bo porabljen moj denar?

Denar bo porabljen za oskrbo (kvalitetna hrana, pesek, sredstva proti zajedalcem, veterinarski stroški...) vaše in drugih muc pod okriljem Mačje hiše.

 • Koliko denarja se donira za posamezno mačko?

Višino mesečnega prispevka si izberete sami. Najnižji možen mesečni prispevek je 5€ za fizične osebe ter 20€ za pravne osebe.

 • Kam lahko nakažem željen znesek?

Izbrane mesečne zneske nakažete na: SI56 6100 0000 2600 529 (Delavski hranilnica d.d. Ljubljana), Zavod Mačja hiša, Groharjeva ulica 8, 3000 Celje. Vsa navodila boste prejeli na vaš elektronski naslov po izpolnitvi Dogovora o posvojitvi.

Podatki za nakazilo

KODA NAMENA: CHAR
NAMEN: BOTER "IME MAČKA"

IBAN: SI56 6100 0000 2600 529
BIC: HDELSI22

REFERENCA: SI00 80 oz. referenčna številka, ki jo prejmete v potrditvenem sporočilu

 • Ali lahko plačam s trajnim nalogom?

Seveda. Za plačilo s trajnikom prosimo pošljite elektronsko sporočilo na boter@macjahisa.si in poslali vam bomo navodila.

 • Kaj v primeru, če je moja posvojenka oddana?

V primeru posvojitve vas o tem obvestimo. Dogovor se avtomatično razdre, v obvestilu pa vas povabimo, da izpolnite nov spletni dogovor, če seveda to želite.

 • Ali lahko obiščem svojo posvojenko?

Muce se nahajajo v zavetišču in v domovih začasnih skrbnikov po vsej Sloveniji. Skrbniki imajo vso pravico ohraniti zasebnost svojega doma. Hvaležni smo jim, da so prevzeli skrb za muce in jih ne želimo dodatno obremenjevati s sprejemanjem obiskov. Določene muce so še vedno plašne, kar je dodaten razlog, da smo se odločili, da osebni obiski žal niso možni.

 • Ali sem lahko izbrani mački edini boter?

Ekskluzivnega botrstva ne omogočamo. Ista mačka/maček lahko ima več botrov.

 • Ali lahko botrstvo podarim?

Botrstvo lahko tudi podarite svojim najdražjim in tako v njihovem imenu prispevate za brezdomne muce. Na voljo imate več možnosti, za vas smo jih zbrali tukaj.

 

BOTER MESECA

 • Kaj je »Boter meseca«?

Boter meseca je nastal začetek 2013 leta. Omogoča vam, da z donacijo 10€ postanete boter vseh Mačjehišarjev za izbrani mesec. V zameno za vašo donacijo prejmete ozadje za namizje računalnika s koledarjem vašega meseca. Ime in kraj bivanja vseh botrov meseca bo navedeno na spletni strani (razen v primeru, ko želi boter ostati anonimen).

 • Kako izberem mesec, v katerem želim botrovati muckom?

Ob izpolnjevanju Dogovora za botra meseca lahko postanete boter tekočega meseca ali pa izberete botrovanje za naslednji mesec tako, da označite kvadrat pred napisom »Botrovanje za prihodnji mesec«. Opcija je namenjena predvsem vsem tistim, ki se boste za sklenitev dogovora odločali proti koncu tekočega meseca in tako ne boste prikrajšani glede uporabnosti prejetega ozadja za namizje.

 • Ali lahko večkrat postanem »Boter meseca«?

Seveda, lahko ste boter več mesecev. Morate pa Dogovor izpolniti vsakič znova in vsakič prejmete tudi novo ozadje. Za Botre meseca namreč pripravljamo vsak mesec novo ozadje za namizje.

 • Ali lahko botrstvo meseca komu podarim?

Lahko. V tem primeru ne izpolnjujte obrazca, pač pa nam pišite na boter@macjahisa.si