Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

BOB

BOBBOB 2BOB 3 BOB

Spol: samček
Datum vnosa: 16.10.2015
Starost ob prihodu: 15 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Bob deli usodo mnogih nezaželjenih mladičev. Njegova mama, prijazna in zaupljiva muca, se je sredi poletja znašla v pretežno vikendaškem naselju. Ena od prebivalk naselja jo je pričela hraniti, ni pa pravočasno pomislila, da mucin trebuh ne raste le od zadostne količine hrane. Tako so za muco kmalu pricapljale še tri tigraste kepice. Gospa se je odpravljala na večtedensko zdravljenje na drug konec države, njen mož je bil odločen, da se bo nebodigatreba mačje zalege rešil na kakšnega od krutih, a v slovensko tradicijo zakoreninjenih načinov, ostali so bili za stisko brezdomne mačje družinice gluhi in slepi. Kljub neznosni zgodnjejesenski gneči smo odškrnili vrata zavetišča še za mamo Mino in male minione Kevina, Stuarta in Boba.

Mucki so bili ob sprejemu hudo zaparaziteni in smo nekaj časa trepetali za njihova življenja, ko so se okrepili pa jih je čakala še socializacija. Čeprav je bila mama prijazna, mucki razen rednih obrokov še niso imeli stika s človekom, zato jim je človeška roka predstavljala neznano grožnjo. Priljudna Mina je prva našla povsem svoj kavč, več kot leto dni sta nanj čakala Stuart in Kevin, ki sta dokaj hitro spoznala, da sta božanje in cartanje nadvse prijetna hobija in se uvrstila na lestvico najbolj cartljivih zavetiških mačkonov.

Bob pa je ostal neomajen. Z veseljem se druži s svojimi mačjimi prijatelji, nič nima proti zabavni igri s pernatimi palicami, mehkim posteljicam in polnim skledam. Ljudi pa še vedno najraje opazuje od daleč. Mogoče ga bo botrska prijaznost omajala in približala njegov svilen kožušček človeški roki. Morda pa bo raje ostal samosvoj Bob. Tega mu ne bomo zamerili. Da bo fant le zdrav in zadovoljen.

samosvoj Bob

Bob z bratcema Kevinom in Stuartom kmalu po prihodu v zavetišče

 

 

 

 

 

 



Nazaj