Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Ria

Ria Ria

Spol: samička
Datum vnosa: 12.02.2020
Starost ob prihodu: 1 leto in 11 mesecev

Želiš postati moj boter?
Botri:
Stela, Kranj
Bostjan, Ljubljana
Maja, Maribor
Talija, Maribor
Anja, Domžale
Enisa, Maribor
Neža, Ivančna Gorica
Peter, Mežica

Iz srca hvala!

Rori, Riki in Ria, dva črnuščka in tigrček, so bili maja 2018 ulovljeni med bloki v Celju. Mamica je bila precej ljudem nenaklonjena (beri: divja) prostoživeča muca in je bila po opravljeni sterilizacija vrnjena v njej znano okolje. Ker so bili R&R&R še čisto majhni, smo upali, da bodo eni od tistih, pri katerih vzgoja premaga gene. Izkazalo se je, da si nezaupljivosti niso razdelili enakomerno. Fantka Rori in Riki sta se pustila prepričati, da ljudje nismo tako zelo grozni in sta kmalu odšla na svoje. Ria pa se je izkazala za bolj mamino in je še vedno pri nas.

Božanje, stegovanje rok proti njej, tudi fotografiranje - vse to so prepovedana in nezaželena človeška dejanja, če vprašate Rio. Kadar njena skrbnica pridno in pri miru leži, se Ria včasih sprehodi po njej in se, kadar je še prav posebno prijazna, uleže poleg nje. Takrat, v teh redkih dragocenih trenutkih bližine, celo dovoli majčkeno božanja. To je zaenkrat največja stopnja zaupanja, ki jo zmore in jo je pripravljena izkazati ljudem.

Ima pa ta drobna muca zelo rada družbo drugih muc. Pri njih išče in najde zavetje, kadar je v stiski ter bližino, ki jo vsa živa bitja potrebujemo. Samo z ljudmi in brez drugih muc bi bila Ria nesrečna in nezadovoljna. Ker pa ji pri nas mačjih prijateljev nikoli ne zmanjka, hkrati pa njene posebnosti spoštujemo in ji dovolimo biti to, kar je, živi zadovoljno življenje skoraj nedotakljive muce.

Svojim botrom Ria ne more obljubiti prav veliko. Njene fotografije so redka dobrina, obiskov ne sprejema. Največ, kar lahko obljubi, je tisti dober občutek, ki nas prevzame, kadar pomagamo iz srca, popolnoma nesebično in brez vsakršnih pričakovanj.

 



Nazaj