Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Vesna

Vesna Vesna

Spol: samička
Datum vnosa: 08.06.2020
Starost ob prihodu: 5 let in 8 mesecev

Želiš postati moj boter?
Botri:
Nežka, Zgornja Besnica
Nika, Prebold
Vanja, Murska sobota
Danijel, Celje
Lea, Grosuplje
Polona, Vodice
Katja, Ljubljana
Tanja, Limbuš
Eva, Ljubljana

Iz srca hvala!

Na jesen 2019 je bila skupaj z dvema svojima mladičema v zavetišče sprejeta muca, ki je kasneje dobila ime Vesna. Že na prvi pogled je bilo jasno, da so v slabem zdravstvenem stanju. Kasneje se je izkazalo, da je še huje, kajti mamica Vesna je bila pozitivna na levkozo, za mladiča pa takrat še nismo vedeli, kako bo.

Vesni je manjkal uhelj in prst na tački. Nekaj hudega se ji je zgodilo, vendar nikoli ne bomo vedeli, kdo ali kaj ji je povzročilo to poškodbo. Prav tako ni čutila ene zadnje tačke, kar tako, mrtvo ji je visela in mislili smo, da jo bo potrebno kasneje amputirati.

Kljub temu, da je v začasnem skrbništvu dobila na voljo dovolj najboljše hrane, se ni redila, temveč je hirala. Tudi svojih dveh malčkov, ki sta bila še povsem odvisna od nje, ni mogla zadovoljivo prehraniti in sta hirala z njo. Seveda je naša veterinarka naredila vse, da bi našli vzrok njenih težav in ji pomagali. Po podrobnih preiskavah krvi in mesečni kuri z najmočnejšimi antibiotiki, se je le pričelo obračati na bolje; Vesna je ozdravela in se poredila, z njo pa tudi njena malčka.

Sčasoma, ko si je Vesnino telo dovolj opomoglo, si je opomogla tudi njena tačka. Počasi jo je pričela uporabljati in danes je tako, kot da ne bi bilo nikoli nič narobe z njo.

Žal je Vesna, kljub ponovljenim testom in odličnem zdravju, ostala pozitivna na levkozo. Na veliko srečo se njena mladička nista okužila in sta zrasla v res lepa, zdrava mladiča.

Vesna je skromna muca, zadovoljna z malim. Zelo je prijazna do ljudi in si želi veliko božanja in poležavanja v naročju. Prijazna je tudi do drugih mačk in psov. V začasnem skrbništvu ji je dobro, ampak pravi dom, pravi dom je nekaj čisto drugega. Kljub temu, da se pri nas v Sloveniji zelo, zelo malo posvojiteljev odloči za posvojitev na levkozo pozitivnih muc, upamo, da jo pravi dom nekje vendarle čaka…
 



Nazaj