Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Spartak

Spartak Spartak

Spol: samček
Datum vnosa: 20.11.2020
Starost ob prihodu: 5 let in 4 mesecev

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

V juliju 2019 je bil v zavetišče sprejet muc, ki smo ga pozneje imenovali Spartak s prav posebnim namenom. Muc je bil v zelo slabem zdravstvenem stanju, predvsem močno prehlajen in s povsem neprehodnimi dihali.

Veterinarke Mačje hiše so pričele z zdravljenjem z močnimi antibiotiki, ki so sprva pomagali, kmalu pa se je prehlad vrnil še siloviteje. Tudi sprememba zdravil je prinesla samo kratkotrajno izboljšanje, po drugi strani pa so močna zdravila botrovala številnim negativnim stranskim učinkom.

Testiranje je pokazalo tudi, da je muc pozitiven na levkozo. In takrat se je porodila misel na ime Spartak – naj bo muc močan in uporen kot gladiator, da bo zmogel zmagovati vse preizkušnje, ki mu jih je pripravilo življenje na tako imenovani mačji svobodi.
In tako živi Spartak že leto in pol pri nas, v sobici za levkozice, v kateri bivajo z njim še trije muci pozitivni na Felv, s katerimi se dobro razume. Ima močno voljo po preživetju, saj kljub zamašenim dihalom in nezmožnostjo vohanja, kar povečini muce odvrne od hrane, pridno je in je vedno prvi pri skledi. To ga rešuje, da njegovo telo vzdržuje stabilno telesno težo ter lahko, kljub neprestanemu nihanju zdravstvenega stanja, zadovoljno živi. Mi, njegovi oskrbniki, pa se potrudimo, da Spartaka vsak večer za vsaj eno uro vzamemo v naročje in ga temeljito pocrkljamo, kar ima tako zelo rad.
Skupaj z nami ga lahko pocrkljate tudi botri s finančno pomočjo, stisnjenimi pestmi in tačkami in lepimi mislimi.  



Nazaj