Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Martin Krpan

Martin Krpan Martin Krpan

Spol: samček
Datum vnosa: 07.06.2021
Starost ob prihodu: 2 leti in 2 meseca

Želiš postati moj boter?
Botri:
Aida, Ljubljana
Klementina, Ljubljana-Dobrunje
Ana, Volčja Draga
Mateja, Mengeš
Saša, Ljubljana
Andreja, Logatec
Matej, NAKLO
1 anonimen boter

Iz srca hvala!

Muc je že tri dni ležal v okrasnem grmovju hiše v Petrovčah, jokal in prosil za pomoč, ko se je le našel nekdo, ki ga je aprila 2021 predal v oskrbo Mačji hiši. Bil je sestradan, umazan, poškodovan in nepremičen, po vsej verjetnosti zaradi bližnjega srečanja z avtom.

Bali smo se, da ima nepopravljivo poškodovano hrbtenico, pa je pregled pri veterinarju pokazal, da ima (le) hudo poškodovano medenico. Na srečo živčevje ni bilo prizadeto in muc je čutil obe zadnji tački in rep in tudi odvajal je lahko samostojno. 
Pa huda poškodba očitno še ni bila dovolj, krvni izvidi so pokazali, da je muc tudi pozitiven na levkozo. Ker pri nas to ne pomeni smrtne obsodbe, je bil kljub temu deležen zahtevne ortopedske operacije, s katero so mu ponovno sestavili razsuto medenico in sanirali izpah kolkov.

In muc je dobil tudi ime, po ljudskem junaku, ki je premagal Brdavsa – ime Martin Krpan, ime zmagovalca.

Martin se je zelo izkazal v vseh ozirih. Ves čas dolgega okrevanja je bil izredno priden pacient. Lepo se je sprijaznil z bivanjem v kletki, saj je po taki operaciji nujno potrebno daljše mirovanje. Pridno je pojedel vsa zdravila, stoično prenesel ovratnik proti lizanju rane in bil ves čas nadvse prijazen in predoč ter vesel vsake minute božanja.

Zdaj Martin že lahko vadi hojo. Njegovi kratki sprehodi potekajo v njegovem »bermudskem« trikotniku: posteljica – hrana – WC. In vsak dan mu gre bolje. Upamo, da bo sčasoma lahko tudi skakal in tekal. Morda celo v lastnem domu?


 

Pot okrevanja

 



Nazaj