Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Herbert

Herbert Herbert

Spol: samček
Datum vnosa: 29.03.2020
Starost ob prihodu: 4 leta

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Herbert je prišel v naše skrbništvo junija 2019, takrat star tri leta. V teh treh letih je kljub svojemu všečnemu videzu, ali pa ravno zavoljo tega, doživel en kup selitev in menjav lastnikov. Ljudje so si ga podajali kot kos pohištva, a je kmalu povsod postal odveč, ko se je izkazalo, da vendarle ne gre za okrasni predmet, pač pa za živo bitje z lastnimi potrebami in hotenji. Pri zadnji lastnici je znerviran, nekastriran in v stresu zaradi vseh sprememb začel lulati izven wc-ja, zato so sklenili, da je zanje to prevelik zalogaj in nas prosili za pomoč.

Herbert je pri nas ves čas samo Herbi, saj to ime njegovi ljubki nežni naravi veliko bolje pristoji. Je namreč res en nežen občutljiv mačji fantič, ki potrebuje varno in mirno okolje. Po prihodu k nam je pregled pokazal, da ima muc šum na srčku. Njegovo lulanje pa ni bilo le posledica tega, da ni bil kastriran, pač pa tudi sečnih kamnov. Zato ima Herbi sedaj prepoved jedenja briketov, ki so bili edina hrana, ki jo je maral. Sedaj je prisiljen odkrivati nove okuse mokre mačje hrane, nad katerimi je bolj ali manj (predvsem to zadnje) navdušen. 

Drugače pa je Herbi zlat mucek. Vedno prvi prihiti pozdravit skrbnico, ko ta pride domov. Ko se pogovarjaš z njim, nadvse simpatično da ušeska nazaj, da pokaže, da nas pozorno posluša. Ali pa, da nas ne. Zelo rad ima česanje, kar je super, saj je treba njegovo dolgo dlako redno negovati. Rad zašiba za žogico in se poigra s perotom, rad se stisne k prijazni psički, s katero živi v skrbništvu. Do drugih muc mu ni prav veliko, če pa že mora, pa njihovo družbo prenaša mirno in brez konfliktov. 

Herbi je popolnoma neproblematičen muc. Potrebuje mirno okolje in ljudi, ki so se pripravljeni ukvarjati z njegovim izbranim okusom za hrano in so pozorni na morebitne zdravstvene težave. Dokler se takšni ne najdejo, mu pri nas z veliko ljubezni nudimo vse, kar lahko. Poleg ostalega mu tudi vsak dan obrišemo očke, da se mu "odpre pogled" in ga lahko vidimo v njegove prekrasno modre oči. Skozi te vodi pot do njegovega srčka, ki je, kljub temu, da "šumi", tako nežno in privrženo, da bolj ne bi moglo biti. Zato smo prepričani, da bo Herbi z njim prepričal tudi mačje botre, da mu boste primaknili za kakšno juhico (te ima najraje) in konzervo.



Nazaj