Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Edi

Edi Edi

Spol: samček
Datum vnosa: 09.11.2022
Starost ob prihodu: 5 let

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Edi je muc, ki je prišel kot bonus z nakupom in ureditvijo novega zavetišče. Shujšan in umazan se je decembra 2021 pritihotapil do hiše in željno pogledoval proti vratom. Približati se nam kljub prigovarjanju ni upal. Redno je začel hoditi na malico, po hranjenu pa se je kar smukal okrog zavetišča, iskal zavetje ob stenah, pridno označeval "svoj" teritorij. V nekaj dneh smo pridobili njegovo zaupanje do te mere, da smo mu lahko namesto zajtrka servirali obisk veterine. Z zaskrbljenostjo smo čakali na izvid testiranja, saj se mu je že na daleč videlo, da je verjetno pozitivček, a smo do zadnjega upali, da je "samo" FIV. No, pa se je izkazalo, da ni, in da je levkozica. In kot toliko drugih, je tudi Edi dobil zatočišče pri skrbnici Janji in njeni družini, ki že leta skrbi za te zlate mucke.

In Edi je res zlat. Prijazen tako zelo, da vse noči najraje spi kar na obrazu (ali vsaj čisto zraven). Obožuje ljudi in jim hvaležno vrača vso skrb z brezmejno privrženostjo. Tudi do drugih muc je prijazen, vanje ne rine in z vsemi sobiva mirno in v sožitju.

Edi pa ni le levkozica in zlat muc, pač pa je po novem tudi čisto preveč sladek. Je poleg Lina naš drugi zavetiščar, ki mu je bila ugotovljena sladkorna bolezen. Tako se sedaj skrbnica in veterinarke trudijo, da bo ta čim prej pod kontrolo, da bo prava doza inzulina njegov krvni sladkor stabilizirala. Tisti sladkor v njegovem prijaznem značaju pa bo vedno ostal tako zelo visok, da ga brez težav deli s svojimi botri in jim v zahvalo za pomoč posladka vsakdan.



Nazaj