Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Demeter

Demeter Demeter

Spol: samček
Datum vnosa: 04.04.2023
Starost ob prihodu: 2 leti

Želiš postati moj boter?
Botri:
Tina, Nova Gorica
Jasmina, Lenart v Slovenskih goricah
Nina, Ljubljana
Nina, Trbovlje
Maja, Cerklje na Gorenjskem
Martina, Pobegi
Barbara, Škofljica
Rok, Maribor

Iz srca hvala!

Po vseh priznanih pravilih, zakonih fizike in božjih postavah Demeter ni imel niti trohice možnosti že ob začetku svojega življenja. 5 jih je bilo, drobnih, komaj rojenih mačjih nedonošenčkov, zavrženih ob potoku maja 2021. A jih ni odnesla voda, pravočasno jih je našel nekdo, ki mu ni bilo vseeno za ta neznatna, bolj miškam kot malim muckom podobna bitja. Našli so pot do nas, začuda še ne podhlajeni, začuda še vsi pri zavesti.

Dali smo jim priložnost, kot jo poskusimo dati vsakemu, četudi ni izgledalo obetavno, četudi bi marsikdo odmahnil z roko in izbral »lažjo« pot. Eden od mišmuckov je po treh dneh izgubil bitko, ostali pa so se še naprej upirali vsem priznanim pravilom, lomili zakone fizike in se smejali v brk božjim postavam. Dan za dnem so nam vlivali upanje, dan za dnem so postajali bolj podobni razigranim muckom. Poppy, Maku, Nyx in Demetru je uspelo, iz nemočnih nedonošenčkov z negotovo usodo so z nemalo človeške pomoči zrasli v postavne, nadprijazne mačkone. Žal so vsi štirje odrasli v zavetišču, a so počasi zrasli tudi njihovi kavči. Najprej tisti za Poppy, nato skoraj naenkrat še eden za Maka in drugi za Nyx.

Demeter pa je namesto kavča dočakal kup zdravstvenih težav. Pogosta bruhanja in tekoče blato smo opazili nekako v času, ko sta se Mak in Nyx odpravljala domov. Pregled, zdravila, kontrola, nova zdravila, pa zopet kontrola … Ko je že kazalo, da Demeter končno spet poka od zdravja, so se tegobe ponovile. Lotili smo se jih z drugega konca, jih nekaj časa uspešno brzdali, pa zopet klonili pod njihovim plazom. Kar nekaj mesecev smo se šli ta mišmaš, a trenutno lahko rečemo, da je Demetrovo zdravje stabilno. Zopet je dosegel svojo idealno težo, sicer se drži stroge diete, a se ob tem nič ne pritožuje. Uživa v človeški pozornosti, največji apetit ima v naši družbi, sicer pa uganja vragolije s cimro Daphne.

Če tudi vi verjamete v čudežke, kakršen je Demeter, ste toplo vabljeni, da postanete njegov/a boter/ra. V zameno za kritje stroškov veterinarske oskrbe in dietne prehrane se bo Demeter še dodatno potrudil požvižgati na priznana pravila, zlomiti kakšen dodaten zakon fizike in postaviti na preizkušnjo še katero od božjih postav.

 

 



Nazaj