Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Lara

Lara Lara

Spol: samička
Datum vnosa: 12.10.2023
Starost ob prihodu: 2 leti in pol

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Ni pesem, je Larina zgodba. Težka in resnična. Predvsem drama in mestoma grozljivka. Takšna, ki ti vtisne v spomin neke hudo moreče podobe, ki vztrajno silijo na površje, čeprav jih želiš pozabiti.

Po Laro smo šli maja 2023 po prejetem klicu centra za obveščanje o mački, najdeni v zelo slabem stanju. Muca je umirala, bila v hudem bolečinskem krču, iz nje je gledala polovica že nekaj časa mrtvega mladiča. Čisto na hitro, ker se je res mudilo, smo v minuti ali dveh pretehtali njene možnosti in se med evtanazijo in operacijo odločili za slednjo. Sicer brez veliko upanja, da jo bo zmogla preživeti, a ko je edina druga opcija usmrtitev, potem je že najmanjši utrinek upanja velik kot celo vesolje.

Operacija je odkrila nove grde podobe - počeno maternico s še dvema mladičema, ki sta bila že v fazi razpadanja, muca pa je bila polna gnoja. Ampak je preživela in ostajala z nami minuto za minuto, uro za uro je tiho vztrajala, priklopljena na antibiotične koktejle in vsa ostala zdravila, s katerimi smo se borili proti strupom, ki so zaradi gnitja krožili po njenem telesu. Potem pa je sledila nova drama – epileptični napadi, tako hudi, da smo izmučeno bitje komaj obdržali med nami. Res ogromno truda, stalnega opazovanja, strokovnega znanja, vztrajnosti, trme in srčnosti veterinark ter vseh ostalih je bilo potrebnega, da je muca preživela. Pa tako malo bi bilo treba, da bi se vse to preprečilo. En malo bolj odgovoren lastnik in ena zelo enostavna pravočasna sterilizacija.

Lara danes svojo zgodbo piše v zavetišču. Še vedno ima občasno kak napad, a od kar so ti vse manj pogosti in vse bolj blagi, med njimi počasi na plano kuka prava Lara. Takšna, ki uživa v božanju, ponovno odkriva igro, brani svoje cimre pred napadi strašne pošasti Metle, ki se redno repenči po tem njenem novem domu. Rada je na balkonu, kjer se prepusti božanju sončnih žarkov. Najbolj pa uživa v hrani, ampak res prav uživa. In mi uživamo, ko jo ob tem gledamo. In čakamo, da bodo te nove, lepše slike Larine zgodbe zmagale, tiste stare pa obležale in ostale v zaprašenih kotičkih spomina.

Seveda ste tukaj vabljeni tudi botri, da postanete pomemben del Larine zgodbe. Morda skupaj spesnimo tudi novo Larino pesem. Takšno o novih, lepših podobah, ki premagajo grde, o novih priložnostih in začetkih, odgovornih odločitvah in ravnanjih, o vsem, o čemer nam z vsem svojim bitjem vsak trenutek govori čisto posebna muca Lara.
 



Nazaj