Boter meseca
Postanite boter tekočega meseca!

Mačja hiša
Mačja hiša, pomagamo brezdomnim mucam

Veterina MH
Veterina MH, kvalitetne veterinarske storitve po ugodnih cenah

Super Čombe e-trgovina
Super Čombe - z nakupi pomagate brezdomnim mucam

Forumi pomagamo Živalim
Forumi Pomagamo živalim

Želite sponzorirati projekt?
Pišite nam na info@macjahisa.si!

Anabel

Anabel Anabel

Spol: samička
Datum vnosa: 07.11.2023
Starost ob prihodu: 6 let in pol

Želiš postati moj boter?
Trenutno botrov: 0

Marca 2023 se je k hiši starejšega para zatekla mačka. Kot se je izkazalo ob prihodu na teren, niti ne plašna. Kot se je izkazalo še nekoliko kasneje, že sterilizirana. Brez čipa, kakopak (bomo veseli, ko bo ta fraza enkrat iz mode). Najditelja, prebivalca mirnega naselja, je do tedaj nista poznala, niti se ni nihče javil, da jo pogreša. Malo namrgodena, precej nenavdušena nad našimi posegi v njen povsem zavozlan kožušček, je bila Anabel sprejeta v Mačjo hišo.

Hitro se je privadila karantene, nam prisolila kakšno vzgojno-opozorilno, kadar se ji je zazdelo, da preveč šarimo po njeni dlaki, spoznala prebivalce štirke in se brez večjih incidentov vključila v sobivanje z njimi. Naivneži smo si predstavljali, da bo pri nas kratek čas. Je pa le širši populaciji všečna mačka, ki za zadovoljno življenje niti ne potrebuje mačje družbe. Verjetno smo spregledali, da je stara že nekaj let, ne le mesecev. Pa ji na račun tega rating v očeh širše populacije morebiti nekoliko pade.

Anabel si tega, da ostaja pri nas, ni jemala k srcu, mi pa tudi ne. Uživamo v njeni družbi, prilagodili smo se njenim frizerskim željam, vse je bilo lepo in prav … dokler ni Anabel nekega popoldneva začela težko dihati. Nekaj preiskav kasneje smo izvedeli za povečano delovanje njene ščitnice, pa nekaj problemov s srčkom … Nič takšnega, pravi Anabel, dvakrat dnevno poleg ostalih poslastic pohrusta še prgišče tablet, ki gredo s pastico (mežikamo bodočim botrom in z neonskim napisom ponavljamo: PASTICO) prav lepo po grlu in se počuti mladostno kot nekoč.

Mi si ne belimo več glave s tem, kdaj, če sploh, bo dobila dom. Bomo veseli, če bo našla svoj kavč, a nič presenečeni, če bo za vedno ostala naša. Ker pa ji privoščimo, da jo ima poleg nas še kdo za svojo, to nežno krasotico toplo priporočamo mačjim botrom. Mimogrede jim še prišepnemo »pastice« in obljubimo, da bomo pridno foto-dokumentirali, ko jih bo njihova srčna kraljica Anabel z užitkom malicala. 



Nazaj